Opskrifter

Lasagne

Mandag, 15. oktober 2012af Redaktion
Lasagne har opnået en utrolig popularitet ikke bare i Italien, men i hele verden, fordi den kan laves med så mange variationer og vel nok også fordi, den kan laves i god tid

(4-5 pers.)

Ca. 400 g forkogte
lasagneplader
1 portion bolognesesauce

Ostesauce
25 g smør
3 spsk. mel
½ l mælk
Salt og peber
Revet muskat
Ca. 1 dl revet ost parmesan el. emmentaler

Til gratinering
1 dl revet parmesan
2 spsk. olie

Tilbehør
Grøn salat

Kog en portion bolognesesauce uden rødvin eller bouillon, men brug al væden fra tomaterne og lad den kun koge 30 min.

Ostesauce: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt ad gangen og kog saucen et par min. Smag til med salt, peber, muskat og ost.

Dæk bunden af et smurt, ildfast fad med lidt ostesauce. Læg et lag lasagneplader og dernæst bolognesesauce. Dryp med ostesauce og fortsæt med at lægge i lag. Slut med et lag ostesauce. Drys ost over og dryp med olie, det giver en dejlig sprød overflade. Gratinér i ovnen på midterrillen ved 200° i ca. 30 min., til overfladen er gylden.
Server med en god, grøn salat til.

Bolognesesauce

Bolognesesauce er, hvad vi på dansk kalder kødsauce, og den kan bruges både til spaghetti og lasagne. Den rigtige italienske bolognesesauce skal småboble under låg mindst 1 time, og originalopskriften siger langt mindre kød, end vi plejer at bruge.

(4 pers.)

1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
250 g hakket oksekød
1 ds. flåede tomater
2 spsk. konc. tomatpuré
½ tsk. timian
½ tsk. oregano
½ tsk. basilikum
2 dl rødvin el. bouillon
Salt og peber

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Skær løg og hvidløg i tern, riv guleroden groft og snit bladsellerien. Svits grønsagerne i en gryde i olien. Tilsæt kødet og svits, til det skiller ad og har skiftet farve. Kom tomaterne sammen med ca. halvdelen af deres væde samt tomatpuré og krydderier i. Lad det koge småt under låg ¾ time. Tilsæt rødvinen og kog videre ca. 15 min. Smag til med salt og peber.

Tip: I stedet for ostesaucen kan du bruge ½ l færdig mornaysauce

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Er du til mormormad?
Her er der 35 klassikere at vælge mellem...
Kender du kogebogen? Klik her...